حمید میرمعینی

حمید میرمعینی*

درباره تاثیر افزایش قیمت خودروهای داخلی بر نمادهای خودرویی در بازار سهام باید گفت پیش از افزایش قیمت خودرو، زیان انباشته زیادی تحت فشار قیمت‌گذاری دستوری در صورت‌های مالی خودروسازان مشهود بود اما خوشبختانه با اصلاح قیمت‌ها، دو خودروساز بزرگ تا حد زیادی از فشار خارج شده و شاهد امیدواری فعالان بازار سرمایه نسبت به سهام‌های خودرویی هستیم.

با اقبال مناسبی که از این اتفاق صورت گرفت، اغلب نمادهای خودرویی به دلیل کسب منافع حاصل از اصلاح قیمت با روند مثبت مواجه شده و از زمان اعلام قیمت‌های جدید حداقل ۲۰درصد رشد را تجربه کرده‌اند. اگرچه به لحاظ منطقی چنین واکنشی در بازار بورس قابل‌انتظار بود ولی متاسفانه دست‌اندازی عده‌ای که منافع خود را در قیمت‌گذاری دستوری می‌دیدند، اصلاح قیمت‌ها را با تاخیر مواجه کرده بود.

این درحالی است که به‌روزرسانی قیمت خودروهای داخلی نمونه بارز عقلانیت و اتخاذ سیاست‌های صحیح در دولت جدید به شمار می‌آید و با توجه به این موضوع، انتظار می‌رود از این پس شاهد تغییرات بنیادی در سیاست‌های اقتصادی و سیاستگزاری براساس نظام اقتصاد آزاد در کشور باشیم که اثراتی نظیر کاهش چالش‌ها در صنعت خودرو، بهبود سرمایه‌گذاری در این بخش و رفع ناترازی‌ها در خودروسازی را درپی دارد.

از سوی‌دیگر در قبال پیش‌بینی بازار سهام در ماه‌های آینده باید اذعان داشت، به‌نظر می‌رسد پس از توقفی کوتاه شاهد روند روبه‌رشد بازار به ویژه در صنعت خودرو باشیم، چراکه سیگنال‌هایی از قبیل واگذاری صنعت خودرو به بخش خصوصی، عقد قراردادهای جوینت‌ونچر و دسترسی مناسب به شرکای خارجی صنعت خودرو می‌توانند خودروسازی را به صنعتی جذاب برای سرمایه‌گذاری تبدیل کنند.

همچنین اتخاذ تصمیماتی درست درباره مباحثی چون تسهیل در افزایش سرمایه‌ها، تجدید ارزیابی‌ دارایی و تغییران بنیادی در ساختارها و افزایش کارآیی و شفافیت بازار، تاثیر عمده‌ای در بهبود اوضاع بازار دارد و بازار سرمایه را در اقتصاد کشور کاراتر و موثرتر خواهد کرد.

از سوی‌دیگر همواره یکی از مبانی ارزش‌گذاری در بازار سرمایه، نرخ بازده مورد انتظار برای سود بانکی است، متاسفانه نرخ سود بانکی در سه‌سال اخیر به صورت مداوم در حال افزایش بوده، این موضوع موجب کاهش حاشیه سود شرکت‌های بورسی شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =

آخرین اخبار